برنامه «امتداد» در فصل یکم به تبیین امتداد اندیشهها و جهانبینیها در برخی آثار فرهنگی و محصولات رسانهای و هنری پرداخته است. در فصلهای بعد به توفیق الهی به امتداد اندیشهها در حوزههای نظامسازی، دولتسازی، عرصههای متنوع سبکزندگی و … پرداخته خواهد شد.
پیشتولید و پژوهش این برنامه از زمستان 1401 آغاز گردید و تا پایان تابستان 1402 ادامه یافت. سپس این برنامه در پاییز 1402 و در قالب 26 قسمت 52 دقیقهای تولید شده و زمستان 1402 روی آنتن سیما رفت.
هدف کلی از ساخت این برنامه، نمایش امتداد جهانبینیها و اندیشهها در شکلگیری ساحتهای مختلف زندگی، سبک زندگی و تمدن بوده است. تبیین و انتقال این گزاره به مخاطب که «مولفههای زندگی و سبک زندگی به شکل باری به هر جهت و خود به خودی به وجود نمیآیند و منشأ آنها، وادی فکر و اندیشه است.»
مفهوم «امتداد» الهام گرفته از بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در 22 اردیبهشت 1397 است.
برنامه «امتداد» در فصل یکم به تبیین امتداد اندیشهها و جهانبینیها در برخی آثار فرهنگی و محصولات رسانهای و هنری پرداخته است. در فصلهای بعد به توفیق الهی به امتداد اندیشهها در حوزههای نظامسازی، دولتسازی، عرصههای متنوع سبکزندگی و … پرداخته خواهد شد.
روش تولید محتوا در این برنامه به شیوهی «جدال احسن» است؛ به این معنی که ابتدا از آثار فرهنگی، هنری و رسانهای غرب و اقوال و نوشتههای خود پژوهشگران و اندیشمندان غربی دربارهی این آثار استفاده می شود. سپس در ادامه، نگاه اسلام، قرآن و معرفت توحیدی مبتنی بر وحی، متناظر با این آثار و محتوی نظری آنها، تبیین میشود. به عبارت دیگر، در این برنامه، محمل طرح مباحث عمیق معرفتی اسلام، آثار و محصولات فرهنگی، هنری و رسانهای غرب بوده است که این شیوه در تولیدات رسانهای در رسانهی ملی، اگر بینظیر نباشد، قطعاً نادر است.
مهدی انصاری - متولد 1370 در تهرانتهیه کننده و کارگردان مستند و برنامه های تلویزیونی است. وی مهندس کامپیوتر و دانشآموخته علوم ارتباطات در مقاطع ارشد و دکترای تخصصی(Ph.D) و عضو هیئت مستشاری مرکز بررسی های دکترینال است.
سیدعرفان حسینی متولد سال 1374 است. او در سال 1399 مدرک دکتری داروسازی خود را از «دانشگاه علوم پزشکی تبریز» گرفته و در همان سال، مدرک سطح 2 مطالعات استراتژیک در گرایش تأدیب و اصطناعت را از «مرکز بررسیهای دکترینال» دریافت کرد.
رامین پورمند متولد 1369 در تهران است. او دانشآموخته فلسفه در دانشگاه خوارزمی بوده و بیش از یک دهه سابقه مطالعات و انجام پژوهش در زمینه فلسفه و جامعهشناسی در کارنامه خود دارد.
روش اجرای برنامهی امتداد، خارج از قالبهای رایج و مرسوم گفتگومحور بوده است. بدینگونه که خط کلی گفتگو از قبل و بر اساس محتوای پژوهشی تولید شده، توسط گروه سردبیری تدوین گردیده و بر اساس آن مسیر گفت و گوها و آیتم¬های میانبرنامه، حتی تیتراژ، دکور و تمام عناصر برنامه طراحی شوند تا یک روح کلی بر همه اجزای برنامه حاکم و کلیت آن کاملاً منسجم و دقیق باشد.
این برنامه به صورت برنامههای معمول گفتوگومحور، مجری یا مجریکارشناس ندارد. بلکه مخاطب، شاهد گفتوگوی دو کارشناس است؛ یک نفر کارشناس ثابت است که به مبانی فلسفی و انواع اندیشهها و جهانبینیهای بشری و همچنین دیدگاه اسلام در این حوزهها اجمالا آشنایی دارد. کارشناس ثابت متولی هدایت گفتگو است. نفر دوم متغیر است و بنا به موضوع و سوژه هر برنامه انتخاب میشود. کارشناس دوم در هر برنامه نقش کارشناس مکمل را داشته و از میان افرادی انتخاب شده است که علاوه بر آشنایی با مباحث نظری و معرفتی، با سوژه مورد بررسی در آن قسمت، پیوند فکری و عاطفی برقرار کرده و تجربهی زیستهی خود را نسبت به آن، با مخاطب به اشتراک میگذارد.
مهدی انصاری متولد سال 1370 در تهران، تهیه کننده و کارگردان مستند و برنامه های تلویزیونی است. وی مهندس کامپیوتر و فارغ التحصیل علوم ارتباطات از دانشکده صدا و سیما و دانشآموخته همین رشته در مقطع دکتری تخصصی (Ph.D) است.
ایشان عضو هیئت مستشاری مرکز بررسی های دکترینال است. از جمله آثار وی میتوان به کاپرا کجاست، مجموعه 13 قسمتی گرانیگاه (شبکه افق)، رخ مادر (شبکه یک)، ترخیص، ابوایست، پل ورسک، بازگشت گمورا و… اشاره کرد.
سیدعرفان حسینی متولد سال ۱۳۷۴ است. او در سال ۱۳۹۹ مدرک دکتری عمومی داروسازی را از «دانشگاه علوم پزشکی تبریز» گرفته و هماکنون دانشجوی دکتری تخصصی علوم اعصاب شناختی (Neuroscience) است. عرفان همچنین تحصیل در سطوح یک تا سه «مطالعات استراتژیک» را در مرکز بررسیهای دکترینال گذرانده و هم اکنون عضو هیئت علمی «اندیشکده یقین» است. او دارای مدال المپیاد در حوزههای «فلسفه» و «مطالعات علوم انسانی» است.
رامین پورمند در مهر ماه سال ۱۳۶۹ در محله شمیراننوی تهران به دنیا آمد. او فلسفه را در دانشگاه خوارزمی خوانده و سابقه پژوهش و مطالعهاش در زمینه فلسفه و جامعه شناسی بیش از یک دهه است. رامین دورههای تخصصی فلسفه را نیز در موسسه حکمت و فلسفه گذرانده است. وی عضو هییت علمی مرکز بررسیهای دکترینال و دانش آموخته سینما از حوزه هنری انقلاب اسلامی است. او کارگردانی و تهیهکنندگی چند فیلم کوتاه و مستند را بر عهده داشته و در حال حاضر مدرس دورههای دکترین سینمای انقلاب در اندیشکده یقین است.